היסטוריה כללית- וכיתתו אירלנד קפריסין ודרום אפריקה-איך הצליחו הקתולים והפרוטסטנטים באירלנד, הטורקים והיוונים בקפריסין והשחורים והלבנים בדרום אפריקה להיחלץ ממעגל האלימות הקשה בסכסוכים ביניהם?
אילו מהלכים נקטו הצדדים הניצים בשלושת הסכסוכים הסבוכים, המתמשכים והעקובים מדם כדי להדביר את האלימות הפוליטית – בשעה שאצלנו עדיין נמשכים האיבה וההרג?
הדיפלומט אלון ליאל והעיתונאי יהודה ליטני מבקשים להשיב על כל השאלות הללו (ואחרות) באמצעות סדרה של ראיונות, שנערכו במשך יותר מחמש עשרה שנה עם עשרות מעורבים ומעורבות מכל הצדדים.
לצד פרישׂת הרקע ההיסטורי המורכב של שלושת הסכסוכים, שנבדלו מאוד זה מזה, וכיתתו מבקש להצביע דווקא על עניין משותף: בשלושת המקרים נעשו ניסיונות לרסן את האיבה גם באמצעות הכרה בסבלו של האויב ובכאבו, ובשוויון הערך העמוק שבין הצדדים היריבים.
מצב כחדש 399 עמחיודים.